GEUZENPARK

Locatie:
Hilversum Centrum

Type:
Multifunctioneel

De Korte Noorderweg in Hilversum is toe aan een grote vernieuwing. Wat nu een grijs en versteend 10.000 m2 bedrijventerrein is, kan een nieuwe oase worden voor wonen, werken en genieten van groen. Met eigentijdse woon- en werkruimtes, en met een compleet nieuw centraal park. Dit plan is geworteld in brede maatschappelijke trends: demografisch, economisch, cultureel. Tegelijk kent postcodegebied 1221 specifieke uitdagingen. Ook hierop biedt het Geuzenpark antwoord.

Tijdens het opstellen van de stedenbouwkundige visie wordt intensief met omwonenden gesproken. De intentie is om zorgvuldig naar hen te luisteren, uit te leggen waarom we iets doen en onze plannen waar nodig aan te passen.

Op 13 juli 2021 werd de intentieovereenkomst getekend waarin de gemeente Hilversum en de ontwikkelaar Prosperity de afspraak maken om de haalbaarheid van het plan voor Geuzenpark te onderzoeken. Rijnboutt gaat nu in samenspraak met bewoners verder aan de slag met het stedenbouwkundig plan om te komen tot een locatie-ontwikkelplan.